Når høsten melder sin ankomst og naturen skifter farger, legger Lillehammer Fjellstue til rette for spennende og minneverdige opplevelser for besøkende i alle aldre. Utforsk den fantastiske naturen, delta i ulike aktiviteter og opplev høstens magi på nært hold. Her er en dypere titt på noen av de aktivitetene du kan oppleve under ditt besøk.

 

Hundekjøring om høsten med Sjusjøen Husky Tours

Selv om snøen ennå ikke har dekket fjellene, trenger ikke hundekjøring å vente til vinteren. Sjusjøen Husky Tours tilbyr en spennende mulighet til å oppleve hundekjøring om høsten, med tøffe trollvogner som glir gjennom landskapet. 

Dette er en unik opplevelse som tillater deg å komme nært og personlig med de ivrige hundene, i fantastiske omgivelser. Husk at turene er væravhengige, da hundene trives best når temperaturen er kjøligere enn 12 grader. Ta kontakt med resepsjonen for reservasjoner og mer informasjon.

 

Utforsk naturen på fjellet

Høsten er den perfekte tiden for å ta på deg støvlene og utforske de varierte turstiene i nærheten av Lillehammer Fjellstue. Velg mellom korte utflukter eller langturer til flotte fjelltopper for å nyte utsikten. Når du er ute på tur, kan du støte på lokale dyreliv som sauer, kuer, elger, harer og rever. 

Nevelfjell og Lunkefjell er blant de mest populære destinasjonene, hver med sin egen unike sjarm. 

På Lillehammer fjellstue leier vi ut hytter i Lillehammer og Nordseter

Utfordrende fjelltur med flere topper

For de eventyrlystne er det mulig å ta en utfordrende fjelltur som tar deg over flere topper og gir deg en fantastisk utsikt over området. Start fra Pellestova og følg ruten som tar deg gjennom varierte landskap og naturskjønne områder. Du vil oppleve en rekke fjelltopper, inkludert Hafjell, Slåseterfjell, Nevelfjell, Ytre Nysæterhøgda, Kriksfjell og Veslefjell. Hver topp har sin egen unike sjarm, og du vil bli belønnet med panoramautsikt og en deilig mestringsfølelse når du når toppen av hver enkelt.

kart 7 fjellsturen Nordseter


 

Fossevandring langs Mesnaelva

Nyt en avslappende og naturskjønn vandring langs Mesnaelva, en opplevelse som appellerer til både store og små. Når du går langs bredden til Mesnaelva vil du komme over alt fra rolige kulper, til flotte demninger og spektakulære fossefall. Denne elven har en historie som går tilbake til 1800-tallet og var en av Lillehammers første turistattraksjoner. Kunstnere har latt seg inspirere av dens skjønnhet gjennom tidene. 

Ta en dukkert i Badedammen, og fortsett turen opp til Olympiaparken for å avslutte dagen med en fantastisk utsikt.

Fossevandling langs Mesnaelva i Lillehammer

Morsomme høstaktiviteter for barna

Barnas glede er hjertelig velkommen på Lillehammer Fjellstue, og det er rikelig med naturopplevelser som venter på dem. 

 • Natursti

  • Selv små barn kan ha glede av å være med på natursti. Oppgavene kan for eksempel være:

  • Finn et insekt som ikke er maur

  • Finn to blomster/bær (ulike sorter)

  • Finn tre ulike blader

  • Finn fire kongler/skjell/sneglehus

  • Finn fem ulike steiner (knudrete, runde, flate, osv.)

  • Finn seks kvister fra ulike trær osv.

   • Et diplom er stas å få som bevis på at alle oppgavene er besvart - snakk med oss i resepsjonen, så fikser vi det.

Spill fiskesprett eller mimeleker, og utforsk en spennende natursti med oppgaver som utfordrer barnas kreativitet og observasjonsevner. Etter en aktiv dag kan barna leke fritt ved hyttene og leilighetene med utlånsutstyr som baller og barneleker.

 

Sykkelopplevelser i fjellet

For sykkelentusiaster er Lillehammer Fjellstue en eneste stor lekeplass. Med over 600 km med sykkelstier, er det en drømmedestinasjon for alle som elsker å utforske landskapet på to hjul. Velg mellom grusveier, stier med tilrettelagt klopping over myrer og tilrettelagte stier for terrengsykling. Enten du er en erfaren rytter eller nybegynner, er det ruter som passer for deg.

stisykling på NordseterPå Lillehammer fjellstue leier vi ut hytter i Lillehammer og Nordseter

Det er også godt tilrettelagt for å hjelpe barn oppdage sykkelgleden. Hvis du har med egen sykkel har leilighetene våre egne boder hvor du trygt kan låse den inn om kvelden. Vi har også låsbar sykkelstall med muligheter for vask og pumping av luft.


 

Fiskemuligheter rundt Lillehammer Fjellstue

Det er mange gode muligheter for fisking på Nordseter. De gode fiskeplassene er lett tilgjengelig med bil og det er gode parkeringsmuligheter. Noen av stedene er HC tilpasset. Området er variert og består av skog, myrer, vann og fjell. Det finnes ørret i nesten alle vann. Ellers er det sik, abbor og gjedde.

Hvis du har mer spesifikke spørsmål, er vi alltid behjelpelige i resepsjonen.

 

Vi selger fiskekort i resepsjonen eller på online på Inatur:

Døgnkort kr 75,00
3-Døgnskort kr 140

Et av de mange gode fiskevannene på Nordseter

Fiskeregler

 • Adgang til å fiske for alle som har løst fiskekort. Fiske med stang er tillatt i alle vatn og elver f.o.m. 01.01 t.o.m. 31.12.

 • Fredningssoner: Nord-Mesna fra reguleringsdam til Danielsflø og fiskerennene ved utløpet av Reinsvatn og Melsjøen. 

 • Fiske fra båt er ikke tillatt i Landedemmen, Abbortjern, Matfartjern, Agntjern, Koltjern og Reinsvatn.

 • Bellyboat er tillatt på Abbortjern som et prøveprosjekt 

 • Isfiske med håndsnøre og abborfiske med ruser er tillatt i Melsjøen, Mjogsjøen, Matfartjern, Agntjern, Koltjern, Vesletjern, Avskåkån og Nord-Mesna. 

 • I Nord-Mesna gjelder fiskereglene for Ringsaker Jakt- og Fiskeområde. Fiske i Mesnaelva er tillatt hele året nedenfor Øvstdalsfossen.

 • Gratis fiske for barn under 16 år, jfr § 18 i Lov om laksefisk og innlandsfisk mv.

 

Gode fisketips fra Gunnar som er ekspert på Nordseter og fiske

 • Spinner, sluk, mark og flue.

 • Panther Martin og Sølvkroken Special er gode fiskefangere.

 • Europea 12an og Sreaking Caddies har vist seg effektive.

 • Tradisjonelle fluer som Olsen, March Brown har også god fangststatistikk.

 • Prøv også fluedupp og mark med lett søkke.


 

Planlegg høstferien på Lillehammer Fjellstue

Uansett om du er en eventyrlysten reisende, en familie med barn eller en sykkelentusiast, har Lillehammer Fjellstue noe spesielt å tilby deg denne høsten. Utforsk den blendende naturen, deltag i morsomme aktiviteter og skap minner som varer livet ut. Besøk resepsjonen for detaljert informasjon, kart og utleie av utstyr. Vi ser frem til å ønske deg velkommen til en uforglemmelig høstopplevelse på Lillehammer Fjellstue!

Vi tilbyr også familiepakker med billetter til Lilleputthammer for hele familien.