Sommerferien nærmer seg, og det er på tide å tenke på reisemål for familien. Hva med å tilbringe sommeren på Nordseter? Dette fantastiske området tilbyr en rekke utendørsaktiviteter som passer for både barn og voksne, inkludert fotturer, sykling, fiske og bærplukking. Familier som ønsker å utforske fjellene, kan glede seg over en rekke turer med varierte vanskelighetsgrader, som gir en unik mulighet til å oppleve den majestetiske naturen i området. 

I tillegg kan familier også nyte attraksjoner i nærheten, som for eksempel Lilleputthammer, Norsk Vegmuseum, Hunderfossen Eventyrpark og Maihaugen.
 

Opplevelser sommer Nordseter

 Sommerferie på Nordseter 

Nordseter er den perfekte destinasjonen for en sommerferie i Norge for hele familien, med et bredt utvalg av sommeraktiviteter og en fantastisk natur som venter på deg. Familier som ønsker å utforske fjellene, kan glede seg over en rekke turer med varierte vanskelighetsgrader, som gir en unik mulighet til å oppleve den majestetiske naturen i området. 

I tillegg til aktivitetene på Nordseter, kan familier også nyte attraksjoner i nærheten, som for eksempel Lilleputthammer, Norsk Vegmuseum, Hunderfossen Eventyrpark og Maihaugen. Disse stedene vil gi familier muligheten til å lære om norsk kultur og historie, og ha det moro på attraksjoner som passer for både barn og voksne.

Det er mulig å oppsøke både spenning og adrenalin, men samtidig nyte de rolige og fredelige omgivelsene i den flotte naturen. La oss se nærmere på noen av de beste sommeraktivitetene Nordseter har å tilby, og hvordan du kan gjøre familieferien til en minneverdig opplevelse.

 Opplev naturen på Nordseter

Nordseter er et eldorado for naturelskere og tilbyr en fantastisk utendørsopplevelse for hele familien. Området byr på en flott natur og et mangfold av sommeraktiviteter, inkludert fotturer, sykling, kajakkpadling, bærplukking og mye mer. Med sine vakre omgivelser og varierte terreng, vil du kunne utforske naturen og oppleve den på nært hold. Barna får en unik mulighet til å leke ute i naturen, her finner du inspirasjon til morsomme aktiviteter å finne på

Fossevandring gir muligheten til å føle kraften og skjønnheten til fossene i området på nært hold. Hundekjøring og stisykling er også populære aktiviteter som vil utfordre og glede hele familien. Fra fjellturer og fisketurer til hundekjøring og stisykling, finnes det noe for alle på Nordseter. I tillegg til det flotte naturområdet, er det også mange spennende aktiviteter og attraksjoner å utforske i Lillehammer. Familieparker som Lilleputthammer og Hunderfossen Eventyrpark er kun en kort kjøretur unna.

 

Husdyr på beite

En annen flott opplevelse på Nordseter er muligheten til å se husdyr som beiter fritt i området hele sommeren. Lyden av sauebjeller som klinger i det fjerne er et symbol på sommeren og roen i fjellet.
Det er flokker med kuer og kalver, sauer med søte små lam og hester. Dyrene gir en flott mulighet for besøkende til å oppleve nærheten til naturen og dyrelivet på Nordseter, beiteperioden er fra 1. juni-15. september hvert år.
 

Husdyr på beite på Nordseter

 

 

Tur- og fiskemuligheter

Nordseter er kjent for sine utmerkede tur- og fiskemuligheter om sommeren, og tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter for både erfarne og uerfarne friluftsentusiaster. Her er noen av de beste opplevelsene du kan få på Nordseter:
 

Nordseter tilbyr milevis med stier tilrettelagt for turer i skog og mark


Fjellturer

Fjellturene på Nordseter gir deg muligheten til å utforske noen av de vakreste naturområdene på Nordseter og i Lillehammerfjellet. Turene kan by på vakre fjelltopper, kyr på beite, blomsterenger og fantastiske solnedganger, du vil kunne oppleve naturen på sitt beste. 

Det er mulig å ta både korte og lengre utflukter på Nordseter, og noen tar deg litt høyere enn andre. Den mest kjente toppturen i Lillehammer er fjellturen til Nevelfjell. Fra toppen av Nevelfjell kan du se utover høye fjell og dype daler. Turen til Lunkefjell er også populær og passer godt for hele familien.


Fossevandring

En flott sommeraktivitet for hele familien på Nordseter er fossevandring langs Mesnaelva. Dette er en opplevelse som passer både for store og små, og som tar deg med gjennom vill og vakker natur. Du kan nyte synet av fine kulper, demninger og små fossefall. Mesnaelva var en av Lillehammers første turistattraksjoner på 1800-tallet og har fortsatt sin tiltrekningskraft den dag i dag.

Du kan parkere bilen ved kanalen og gå langs Mesnaelva hele veien ned til Lillehammer sentrum, hvor du også vil komme forbi Lillehammers eneste "utebasseng", Badedammen, hvor det er mulig å ta en forfriskende dukkert. Fra sentrum kan du gå opp til Olympiaparken og ta stolheisen opp til toppen, og deretter en kort rusletur tilbake til kanalen hvor bilen står parkert. Alternativt kan du ta buss fra Lillehammer og gå av ved Kantveien og rusle inn til kanalen, eller ta drosje. Be gjerne om kart og beskrivelse i resepsjonen på Nordseter for å få en enkel og oversiktlig veibeskrivelse. Fossevandring langs Mesnaelva er en flott måte å tilbringe en dag med familien mens du utforsker den vakre naturen i Lillehammerfjellet.

Fossevandring i Mesnaelva i Lillehammer
Fossevandring i Mesnaelva


Hundekjøring Sjusjøen

Vil du oppleve fjellene på en helt unik måte? Da er hundekjøring med Sjusjøen Husky Tours midt i blinken for deg og familien din! På sommeren kjører de med tøffe trollvogner i stedet for sleder, og turene går på forespørsel.

Hundekjøring er en flott opplevelse for både store og små, men det er viktig å merke seg at turene er væravhengige. Hundene må ha det kaldere enn 12 grader, så det er lurt å sjekke værmeldingen før du bestiller.
Hvis du vil ha mer informasjon om turene eller ønsker å bestille en tur, kan du kontakte resepsjonen på Lillehammer Fjellstue eller gå inn på nettsiden til Sjusjøen Husky Tours. Dette er en spennende aktivitet som vi absolutt anbefaler våre gjester å prøve ut på Nordseter.
 


Stisykling

Stisykling er en populær sommeraktivitet på Nordseter. Området har mer enn 600 kilometer med stier å sykle på, inkludert grusveier og traktorveier som passer utmerket for gravel biking. I tillegg finnes det egne stier tilrettelagt for terrengsykling med klopping over myrer og stier. Det finnes mange flotte rasteplasser hvor man kan nyte en niste og ta en pause. Resepsjonen tilbyr detaljerte sykkelkart og gode tips og beskrivelser av flotte sykkelturer i området. Utsikten fra løypene er fantastisk og man kan se fjellene og dalen nedover.
 

På Lillehammer fjellstue leier vi ut hytter i Lillehammer og Nordseter


Fiske i vakker natur

Nordseter er en flott plass for alle som elsker å kaste snøret og fiske i vakre omgivelser. Her finner du et variert terreng med skog, myrer, vann og fjell, og de gode fiskeplassene er lett tilgjengelige med bil, med gode parkeringsmuligheter og noen steder som er HC tilpasset. 

I nesten alle vannene på Nordseter kan du fiske etter ørret, men du kan også finne andre arter som sik, abbor og gjedde. Uansett om du er en erfaren sportsfisker eller nybegynner, vil du finne et spennende og utfordrende fiskeområde på Nordseter. Les mer om fiskeregler og lure tips å ta med seg til fisketuren! 

Så hvorfor ikke ta med familien din på sommerferie i Norge slik at dere kan tilbringe den på Nordseter, med fisketur og andre aktiviteter i den fantastiske naturen!

 Utforsk sommeraktiviteter i Lillehammer

Nordseter er en kort kjøretur unna mange morsomme aktiviteter og attraksjoner som passer for hele familien. Det er mange familieparker i nærheten som passer utmerket for store og små. Her er noen av de beste stedene å besøke.


Lilleputthammer

Lilleputthammer Familiepark i Hafjell er en fantastisk destinasjon for barnefamilier som ønsker å skape minneverdige opplevelser sammen. Her kan barna boltre seg i et mangfold av aktiviteter, fra kjøring av tog og biler til å suse ned i Ola's froskehopp. Barna kan også utforske klatretårn, hinderløyper, hoppeputer og trampoliner, eller la seg inspirere av lesestunder og teaterforestillinger i Barnas Bokby. For voksne gir parken et unikt historisk tilbakeblikk til Lillehammer på 1900-tallet, med datidens forretninger, hoteller og kafeer, som J. Bøhmers Isenkramforretning og Th.Julins Broderiforretning. 

Barnefamilier fra 1-10 år vil spesielt elske dette stedet, og det er mange hvilesteder for voksne å ta en pause mens de ser på at barna hygger seg. Billetter kan kjøpes med god rabatt i resepsjonen på Lillehammer Fjellstue eller bestilles sammen med overnatting.
 

Prøv berg og dalbanen i Lilleputthammer Familiepark

 


Norsk vegmuseum

Det er mange spennende steder å utforske i nærheten av Lillehammer, og Norsk vegmuseum er definitivt en av dem! Dette store museumsanlegget rett ved Hunderfossen er et av Norges største teknisk industrielle museer, og har over 4000 kvadratmeter innendørs utstillinger og et stort friluftsmuseum.

Barna kan beundre store maskiner, bruer, gå tur, leke og oppleve spennende veghistoriske miljøer, som skysstasjoner og arbeidsbrakker. Det er mulig å utforske gruveganger og leke i sandkasser og med lekebiler i de flotte uteområdene. Så hvis du er på jakt etter en spennende og lærerik aktivitet å gjøre med familien din på Lillehammer, er Norsk vegmuseum et sted du bør besøke!

På friluftsmuseet kan du utforske ulike veghistoriske miljøer, som en landhandel fra 1950-tallet, et gjestgiveri fra 1700-tallet, en smie/vegstasjon fra 1930-tallet, en campingplass og mobil bensinstasjon fra 1960-tallet, en husmannsplass og skysstasjon fra 1800-tallet, og mye mer.

Inne på Norsk vegmuseum er det også flere spennende utstillinger, som "Drift", "Tida og Vegen", og "Små biler - store gleder". Her kan du lære om alt fra hvordan veiene ble bygget og driftet, til utviklingen av biler og andre kjøretøy.


Hunderfossen Eventyrpark

Kun en halvtimes kjøretur fra Lillehammer Fjellstue ligger Hunderfossen Eventyrpark. Her vil hele familien oppleve en helt spesiell fornøyelsespark, der troll og eventyr står i fokus. Det flotte badeområdet har småtrollbasseng som passer perfekt for de minste.

I Hunderfossen Eventyrpark finner du over 60 attraksjoner og aktiviteter som passer for hele familien! Kun en halvtime fra Lillehammer Fjellstue kan du kjenne adrenalinet pumpe når du prøver Trollfallet, eller når du tar plass i den spinnville bilen, "Il Tempo Extra Gigante". Familierafting i en halv kilometes kunstig elv, traktorbanen, Eventyrskipet, og bilbanene for store og små vil også gi deg og familien en uforglemmelig opplevelse.

Opplev en av Norges største klatreparker, Høydeparken, eller ta turen inn i Ivo Caprinos Eventyrgrotte. Gokart og badebassengene med vannsklier vil også gi deg og dine barn en fantastisk opplevelse. I tillegg har parken et spennende og lærerikt Energisenter som er verdt å besøke. 

Bestill billetter på forhånd og unngå kø ved å kjøpe billetter i resepsjonen på Lillehammer Fjellstue
 

Minibiler i Hunderfossen Eventyrpark


Maihaugen

Er dere på jakt etter en unik og morsom opplevelse for hele familien mens dere bor på Lillehammer Fjellstue? Da er Maihaugen det perfekte stedet for dere! Her kan dere gå på eventyr mellom historiske hus og oppleve hvordan livet var i gamle dager. Maihaugen er Norges største friluftsmuseum, og har åpne dører i mange av de historiske husene slik at dere kan titte inn og oppleve en annen tid. Skuespillere i historiske roller gjør fortiden lys levende, og det er spennende aktiviteter for både små og store barn i friluftsmuseet. 

I sommerhalvåret kan barna hilse på husdyrene som beiter på setervoller og enger, og prøve fiskelykken med bambusstang og mark. Inne i hovedbygget kan barna se på utstillingen “Impulser” og løse en spennende rebus i barnehøyde blant Maihaugens fineste skatter. Det er en annerledes og spennende lekeplass med mange morsomme opplevelser i idylliske omgivelser.
 

På Lillehammer fjellstue leier vi ut hytter i Lillehammer og Nordseter
Fotograf: Esben Haakenstad / Zoom Photo

Med et stort utvalg av sommeraktiviteter og en fantastisk natur, er Nordseter den perfekte destinasjonen for en familieferie i Norge. Utforsk fjellene og vannene i området, opplev naturen og dyrelivet på nært hold, eller ta en kort kjøretur til Lillehammer for å oppleve spennende aktiviteter og attraksjoner for hele familien. Uansett hva du velger å gjøre, vil du aldri glemme at Nordseter var en del av familiens Norgesferie.