På Nordseter og i Lillehammerfjellet finner du mer enn 600 km med stier å sykle på. Mange av de er grusveier og traktorveier som er utmerket for gravelbiking, og  det er også tilrettelagt egne stier å sykle på med klopping over myrer og stier for terrengsykling. Det er mange flotte rasteplasser å nye nisten på. I resepsjonen har vi detaljert sykkelkart, og vi kan hjelpe deg med gode tips og beskrivelser av flotte sykkelturer i området. I de fleste løypene har du en fantastisk utsikt over fjellene og nedover i dalen.

Overnatter du i Lillehammer, og ønsker en sykkeltur på fjellet, har sommerbussen sykkelstativ på så du kan henge sykkelen på bussen opp til Nordseter, og sykle ned igjen enten via Gropmarka, Birkebeinerløypa, eller via Hafjell.

Hvis du skal sykle Birkebeinerrittet, er Lillehammer Fjellstue et utmerket utgangspunkt dersom du ønsker å trene i Birkenløypa. 

Turene er tilpasset alt fra familier med små barn til proffe terrengsyklister som ønsker krevende løyper å sykle i. Har du lyst til å prøve å sykle i Ultrabirkens rike? Da har du kommet på rette stedet.

Hvis du ønsker en mer tilrettelagt sykkelopplevelse med fart og spenning, anbefaler vi gjerne Hafjell Bike Park eller Sjusjøen Mountain Bike Park.

Hvis du har med din egen sykkel, har leilighetene våre egen bod du kan låse sykkelen inn i om natten. Vi har også låsbar sykkelstall, muligheter for sykkelvask, pumpe for luft og litt enkel sykkelrekvisita til salgs i resepsjonen.

Hvis du ikke har med deg egen sykkel, kan du leie en på Sport1 på Sjusjøen.  Hvis du ikke har mulighet til å hente sykkel på Sjusjøen, henter vi den for deg og leverer på døren, men du må bestille og betale den på forhånd. 

Alt skulle ligge til rette for en flott sykkelopplevelse i Lillehammerfjellet.

Et spesiallaget sykkelkart over området kan kjøpes i resepsjonen, eller du kan bruke TRAILGUIDE som er et utmerket verktøy for å finne dagens beste sykkelrute.

Vi ønsker deg en flott dag på sykkel i fjellet!