Nordseter er en ekte vinterperle! Med sitt idylliske landskap, er Lillehammer Fjellstue et utmerket reisemål for de som ønsker både aktive og avslappende vinteraktiviteter. Våre omgivelser inviterer til å utforske fjellene i ditt eget tempo, enten det er gjennom rolige skiturer i langrennsløyper i skogen, treningsturer i løyper som er preppet både for klassisk og skøyting eller en stille stund ved en islagt innsjø.  Ønsker du spennende alpinanlegg i nærheten er det kun 15 minutter i bil til Sjusjøen Skisenter med stolheis og varierte nedfarter. Kommer du ikke i bil, kan du kan reise til oss med tog og buss vi har busstopp rett utenfor resepsjonen.

For de som ønsker en annen form for opplevelse, tilbyr vi aktiviteter som hundekjøring og trugeturer eller muligheten til å fordype deg i kulturelle skatter hos de nærliggende museene ned i Lillehammer. Uansett hva du velger å fylle dagene dine med, vil Lillehammer Fjellstue ønske deg velkommen til en vinteropplevelse fylt med minnerike øyeblikk og avslappende stunder foran peisen. Og best av alt, du finner løypene rett utenfor døren hos oss.

Bilder av hytter og skiløyper på Nordseter
Foto: 2 øverste bilder @gomedia, resten Lillehammer Fjellstue

Langrenn på Nordseter

Fjellet har en unik evne til å gi følelsen av ro, og med ski på bena kan du nyte den friske fjelluften og de majestetiske fjelltoppene mens du er i aktivitet. For langrennsentusiaster er Nordseter et paradis, og tiltrekker seg alt fra familier til profesjonelle utøvere. 

Skiløypene i Lillehammerfjellet er blant de første som åpner for natursnø om høsten. Disse løypene følger fjellveiene, som stenges for biltrafikk så snart det er nok snø til å starte løypemaskinen. Normalt har vi skiføre fra midten av november og til langt ut i mai. Her finner du et omfattende nettverk av velpreparerte løyper som passer for alle ferdighetsnivåer. Fra rolige skogsløyper til mer krevende fjellruter, tilbyr Nordseter en variert opplevelse i vakre omgivelser. Løypenettet er knyttet til skiløypene i Lillehammer, Øyer/Hafjell og Sjusjøen, og gir deg muligheten til å utforske et samlet løypenett på over 2500 km. Vår ekspertise og lokalkunnskap gjør oss i stand til å gi deg de beste tipsene og rådene for en uforglemmelig langrennsopplevelse, her kan du lese mer om løyper i nærheten.

I resepsjonen får du skiinfo og gode tips om hvilke turer du kan velge ut i fra dagens vær og føremeldinger. Skiløypekart får du kjøpt i resepsjonen, og ski kan leies enten i skiutleien på Nordseter eller på Sport1 på Sjusjøen. Les mer om langrennsmulighetene på Lillehammer Fjellstue her.  Etter en dag i langrennsløypene, kan du trekke deg tilbake til vår varme og innbydende fjellstue, der du kan la inntrykkene synke inn foran peisen.

Skiskole og skiutleie.

Uavhengig av om du er en erfaren langrennsløper eller helt nybegynner på ski, kan det være nyttig å benytte seg av dyktige skiinstruktører ute i løypene. Teknikken har veldig mye å si for om du skal få en god opplevelse ute i løypene.  I Nordseter Fjellpark sin skiskole tilbys skiinstruksjon både for barn og voksne. Så uansett om du er ute etter å forbedre teknikken din, utforske nye utfordringer eller gi barna en flott start på sin skikarriere, vil de dyktige skiinstruktørene sørge for at du får den veiledningen du trenger for å oppleve det beste av langrenn i Lillehammer-regionen. Du kan lese mer om Nordseter Fjellpark sin skiskole eller bestille skiinstruksjon her her. Har du behov for å leie skiutstyr kan dette gjøres her

Milevis med preparerte skiløyper på Nordseter

 

Treningssamling på Nordseter

Nordseter er en populær destinasjon for treningsentusiaster. Med sin høye beliggenhet og fantastiske naturomgivelser, tilbyr området optimale forhold for treningssamlinger. 

Vi har skiløyper i umiddelbar nærhet langs fjellveiene, og i tillegg er det kort vei til både skianleggene på Sjusjøen og Birkebeinerstadion i Lillehammer. Lillehammer Fjellstue har 2 oppvarmede smøreboder til disposisjon for treningssamlinger. Det er mulig med overnatting for grupper opp til 200 personer, hvor det også kan bestilles bespisning og opplegg for sosiale samlinger på kveldstid.  Vi legger til rette for skreddersydde samlinger, les mer om treningssamling på Nordseter her.

Glade skiløpere som er skisamling på Lillehammer Fjellstue

 

 

 

Alpint på Nordseter

For de som søker spenning i bakken, har Nordseter et utvalg av alpinanlegg i nærheten, som vil tilfredsstille enhver skientusiast. Med variert terreng og skibakker tilpasset ulike ferdighetsnivåer vil det være mulig å benytte seg av både skogsterreng og høyfjellet. Her får du virkelig muligheten til å utfordre ferdighetene dine og nyte de vakre omgivelsene samtidig. 

Mulighetene for alpin i Lillehammer-området er mange, og det er hele 92 nedfarter, 117 kilometer med alpine løyper, 45 heiser og 6 terrengparker. De største anleggene er Hafjell Alpinanlegg og Kvitfjell, her får du både familiebakker, World Cup-standard og Olympisk kvalitet. Ønsker du enda mer familievennlige forhold kan Skeikampen og Sjusjøen være de mest aktuelle. Les mer om alpin på Nordseter her. 

Flere vinteraktiviteter på Lillehammer

I tillegg til langrenn og alpint, tilbyr Lillehammer et mangfold av andre vinteraktiviteter. Du har også muligheten til å prøve spennende aktiviteter som hundekjøring, trugetur og måneskinnstur, eller ta deg en mer avslappende dag nede i nydelige Lillehammer. I den berømte GÅGATEN finnes mange hyggelige kafeer og fine butikker. 

Hundekjøring og trugeturer

Hundekjøring er en helt unik måte å oppleve naturen og stillheten på. Med ivrige trekkhunder får du en eventyrlig reise gjennom vinterlandskapet. Og for de som søker en roligere opplevelse, er trugeturer gjennom snødekte stier en ideell måte å utforske vinterlandskapet på. 

Et avbrekk med kulturelle opplevelser

Ønsker du et avbrekk fra vinteraktivitetene, finnes det et utvalg av roligere og mer kulturelle opplevelser i nærheten av Lillehammer Fjellstue. Utforsk spennende museer som Norsk Vegmuseum og Norsk Kjøretøyhistorisk Museum, hvor du kan dykke ned i Norges teknologiske arv og industrielle utvikling. Ta en visuell reise gjennom Norges kunsthistorie på Lillehammer Kunstmuseum, og oppdag landets kulturelle arv på Maihaugen, Norges største friluftsmuseum. I samme bygg som Maihaugen finner du også Norges Olympiske Museum. 
 

Tips for besøkende

For å få en mest mulig vellykket tur i vinter, er det viktig å pakke med seg riktig utstyr. Vinterstid i fjellet kan være kaldt og variabelt, så det anbefales å ta med varme klær, gode sko, lue og hansker. Husk også å pakke med deg solbriller og solkrem, da solen kan være intens, spesielt på snødekte dager. For de som ønsker å utforske langrennsløypene, er det viktig å ha med seg godt preparerte ski og skismurning tilpasset værforholdene. Vi har oppvarmet smørebod. 

 

Transport til og fra Lillehammer Fjellstue

Når det gjelder transport, tilbyr Lillehammer Fjellstue en ideell beliggenhet med enkel tilgang til både Lillehammer sentrum og de omkringliggende aktivitetsområdene. Om du ankommer med bil, er det gode parkeringsmuligheter tilgjengelig. I tillegg til bil, kan du også benytte deg av kollektivtransport til og fra Lillehammer. For spesifikke ruter og transportalternativer, ta gjerne kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 

Book overnatting her