- en guide med Nordseter som utgangspunkt

Lillehammer, kjent for sin fantastiske natur og rike kulturhistorie, er et perfekt reisemål for familier. Med Nordseter som utgangspunkt kan du oppleve en rekke spennende familieparker som tilbyr alt fra adrenalinfylte aktiviteter til lærerike opplevelser.

Nordseter ligger cirka 850 meter over havet og er kjent for sine flotte turmuligheter både sommer og vinter. Med kort avstand til Lillehammer sentrum, kan du kombinere rolige dager i fjellheimen med actionfylte dager i byens mange attraksjoner.
Foto forside: Geir Olsen

I Hunderfossen Eventyrpark kan du kjøre din egen bil

Hunderfossen Eventyrpark og Barnas Gård

En av de mest populære familieparkene i nærheten av Lillehammer er Hunderfossen Eventyrpark. Parken ligger en halvtimes kjøretur fra Nordseter og tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for hele familien. Her finner du attraksjoner som eventyrslott, rafting, karuseller og Norges største klatrepark. Parken er også kjent for sitt fokus på norsk kultur og folkeeventyr, noe som gir en unik opplevelse for både store og små. I 2023 kom den nye attraksjonen Musikkfabrikken som er en spektakulær 4D-attraksjon, for hele familien sammen. Velkommen inn i en magisk verden av lyd, farger og lek. Her møtes det beste av klassisk musikk, artige animasjoner, humor, glede og gøyale overraskelser. En opplevelse du garantert ikke finner maken til noe sted i verden, og den ble også kåret til verdens beste attraksjon i parkbransjens "Oscar" i Hollywood. For å komme til parken anbefaler vi å kjøre Fjellveien via Pellstova og ned til Hafjell og Hunderfossen. Det er en idyllisk rute med flott utsikt oppe i fjellet, og er været fint finnes det fine stopp ved badevann.

Hunderfossen eventyrpark, Foto Joachim Mangen

Foto: Joachim Mangen 

Barnas Gård på Hunderfossen er en sjarmerende gård der barna kan komme nærmere dyrene. Bare en kort kjøretur fra Nordseter, tilbyr gården en rekke dyreopplevelser, inkludert mating av geiter, kaniner, høner og mange andre dyr. Dette er en flott mulighet for barna å lære om dyrestell og bondeliv på en morsom og interaktiv måte.

Lilleputthammer Familiepark

Lilleputthammer er en familiepark spesielt designet for barn i alderen 1-9 år. Parken, som ligger i Øyer/Hafjell, cirka 25 minutters kjøretur fra Nordseter, er en miniatyrversjon av Lillehammer by på 1930-tallet. Her kan barna kjøre små tog, biler, fly og båter. Det er også en rekke karuseller og lekeplasser som sikrer at de yngste har en morsom dag. Her er klatretårn, hoppepute, trampoliner, Olas Minigolf, sandkasser, gravemaskiner, hinderløype, ansiktsmaling, Olatoget og mange andre morsomme aktiviteter for de små. Og fine "utelounger" og spiseplasser for de voksne.
 

Prøv berg og dalbanen i Lilleputthammer Familiepark

Jorekstad Fritidsbad

Hvis familien er glad i vannaktiviteter, er Jorekstad Fritidsbad et perfekt valg. Ligger bare 15 kilometer fra Nordseter, tilbyr badelandet innendørs og utendørs bassenger, sklier og boblebad. Det er også en velværeavdeling for de voksne, slik at hele familien kan nyte en avslappende dag.

Maihaugen

Maihaugen er ikke en tradisjonell fornøyelsespark, men et friluftsmuseum som gir en lærerik opplevelse for hele familien. Museet, som ligger i Lillehammer sentrum, er et av de største friluftsmuseene i Norge med over 200 bygninger fra forskjellige tidsperioder. Her kan barna lære om norsk historie og kultur gjennom interaktive utstillinger og aktiviteter som treskjæring og gammeldagse leker. Maihaugen har eget program for barnefamilier med lærerike og spennende aktiviteter.
 

Maihaugen

Norsk Vegmuseum

Norsk Vegmuseum har nasjonalt ansvar for vei-, kjøretøys- og fjellsprengningshistorie. Museumsanlegget ligger ved Hunderfossen Eventyrpark.Norsk vegmuseum er etatsmuseum for Statens vegvesen. Det tar vare på og formidler historie, gjenstander og faste kulturminner. Museet omfatter også Norsk fjellsprengningsmuseum og Norsk kjøretøyhistorisk museum. I sommersesongen er det mye fin historielæring via barneaktiviteter som å kjøre hest og vogn, ponniridning, lekerom, musejakt, spøkelsestunell, rebusoppgave på museet- virkelig verd et besøk hvis man først er i området.

Snilsberg Familiepark
 

Norges grønneste familiepark ligger i hjertet av Ringsaker kommune midt mellom Hamar og Lillehammer kun 45 minutters kjøretur fra Nordseter.
Deres kjennetegn er dyr, aktiviteter og naturopplevelser i den 55.000 kvadratmeter store parken.
Her kan de voksne slappe av og nyte omgivelsene, mens barna kan leke og kose seg.

Den drøye én kilometer lange naturstien går tvers gjennom et vakkert kulturlandskap med vid utsikt mot Mjøsa hvor Skibladner kan komme dampende.
Møtet med dyr og aktiviteter skaper glade, trygge og fornøyde barn. Langs stien er det flere sitteplasser og lekeplass for barna.
I Minigården i hagen er det klappedyr, trampoliner, brannbil, tråtraktorer, lekebiler og annet.

Praktiske Tips

Det er det viktig å pakke riktig utstyr, som komfortable klær, solkrem, og matpakke for en hel dag med aktiviteter. Når du planlegger besøk til disse parkene, er det lurt å kjøpe billetter på forhånd, spesielt i høysesongen. Mange av parkene tilbyr familiebilletter og rabatter ved forhåndsbestilling.Her får du kjøpt billetter til de forskjellige parkene:

  • Klikk her for å bestille billetter til Hunderfossen Eventyrpark.
  • Klikk her for bestille billetter til Barnas Gård på Hunderfossen
  • Klikk her for å bestille billetter til Lilleputthammer
  • Billetter til Jorekstad Fritidsbad får du kjøpt ved inngangen.
  • Billetter til Norsk Vegmuseum kan du få kjøpt ved inngangen
  • Billetter til Snilsberg Familiepark kan du få kjøpt ved inngangen i Stabburet.

I resepsjonen på Lillehammer Fjellstue og Hytteutleie er vi også behjelpelig med å ordne billetter til parkene.

Oppsummering

Med Nordseter som base, har du enkel tilgang til noen av de beste familieparkene i Norge. Enten du søker spennende aktiviteter, historiske opplevelser eller avslappende dager, finner du noe for alle i familien rundt Lillehammer. Disse parkene sikrer at både barn og voksne får minnerike opplevelser i naturskjønne omgivelser.